Svet-Stranek.cz
Kaira Sabah

...:břišní tanečnice

...

ROZPIS KURZŮ: 




NEBOJTE SE BŘIŠNÍHO TANCE!

Již při vyslovení poněkud tajemného názvu "břišní tanec" se někomu vybaví Šehrezáda z pohádky Tisíce a jedné noci, někomu skupina tanečnic kolem sultána v Harému a nespočet výjevů s tímto pojmem svázaných.

A v tu chvíli si hodně žen, které se zatím s tancem nesetkaly blíž, položí otázku: "Bylo by to vůbec pro mě a zvládla bych to?" A hodně si jich odpoví - bohužel negativně. 
Jenže přitom je tomu úplně naopak!!! Břišní tanec je unikátní tím, že ho může skutečně tančit téměř kterákoliv žena! Vůbec přitom nezáleží, kolik je jí let, kolika kilogramy se pyšní (nebo v horším případě za ně stydí), jestli oplývá či neoplývá talentem, nebo dokonce zda má určitá zdravotní omezení.

Právě tyto zbytečné předsudky brání ženám poznat krásu a nespočetné kladné účinky břišního tance na vlastním těle.

Proto moje skromná rada zní:
Dámy, přijďte si tanec vyzkoušel přímo na sobě a uvidíte samy, jak na Vás zapůsobí!


Pocítíte, jak Vám ihned dodá chybějící energii a jak budete postupně znovu nalézat kladný vztah ke svému tělu. Můžete si také promluvit s ostatními účastnicemi kurzu, které již chvilku tančí, a zeptat se na jejich zkušenosti.


Doporučení před první návštěvou hodiny břišního tance:

  • vezměte si na sebe či s sebou na převlečení pohodlný oděv, který Vám umožní volnost pohybu (legíny, tepláky, tílko, triko,...), může být též šátek či šál uvázaný kolem boků
  • nejlépe je tančit naboso, jenže každý prostor to nedovoluje, takže si příp. můžete obout cvičky s měkkou podrážkou, nesmekavé ponožky apod. Není vhodná obuv tvrdá a se silnou podrážkou (např. botasky), jelikož neumožňuje volný pohyb celé nohy a chodidla
  • nezapomeňte na pití a dobrou náladu
  • součástí každé lekce je rovněž závěrečné protažení vleže, proto používáme podložky, které většinou jsou již ve výbavě cvičebního prostoru
  • obrňte se trpělivostí: břišnímu tanci se nelze naučit narychlo - než tyto nezvyklé pohyby získají na plynulosti a než se zvládnou tak, aby se mohly zkombinovat do tance, to vyžaduje mnoho tréninku - ostatně tak jako každá jiná činnost, ve které toužíme získat dokonalost



Pozitivní účinky břišního tance můžeme pozorovat

na úrovni fyzické i psychické:

  • Je možné díky němu uvolnit blokády, napětí a křeče svalstva. Zlepší se pohyblivost kloubů, zmírní bolesti páteře a dojde k posílení svalstva. Posiluje nejen svalstvo pánve, beder, pánevního dna, ale také hrudníku a paží. Upravuje držení těla.
  • Podstatný vliv má na poporodní zpevnění pánevního dna i rychlé zformování postavy po porodu. Ve zralém věku a v době přechodu pomáhá zpevňovat pánevní dno, předcházet potížím s únikem moči.
  • Břišní tanec může ženám účinně pomáhat při rehabilitaci po úrazech, operacích i chronických onemocněních pohybového ústrojí.
  • Dochází též k úpravě zažívacích problémů, menstruačních či klimakterických obtíží.
  • Tanec uvolňuje napětí v pánevní oblasti a přispívá tak k léčbě neplodnosti.
  • Přispívá ke zdravému snižování tělesné hmotnosti. Má dobrý vliv na tvarování postavy, hlavně problémových ženských partií.
  • Nezanedbatelný je vliv na psychiku ženy. Pomocí tance jsou vyjadřovány veškeré pozitivní emoce ženy a radost ze života. Ženy tak vnímají více svou ženskost a krásu, což může výrazně zvednout sebehodnocení.
  • Pozorovatelné je zmírnění depresí, úzkosti. Žena se učí mít ráda sama sebe a následně se zlepšují i její vztahy s okolím. Snižuje negativní účinky stresu, uvolňuje psychické napětí a zlepšuje spánek.


 
návštěvníků stránky
celkem71 910
tento týden26
dnes5